De serie 'Freedom and Control' gaat over een zoektocht naar vrijheid en controle. Kunnen we vrijheid controleren? Is er vrijheid onder controle? Is er een perfecte balans te vinden tussen vrijheid en controle?

uit 2013 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Freedom and Control – Positioning

2013

Tijdelijke korting van 33%. Nu 933 euro in plaats van 1400 euro. Dit schilderij is het vierde schilderij in de serie "Freedom and Control". Het gaat over een zoektocht naar vrijheid en controle. Kunnen we vrijheid controleren? Is er vrijheid onder controle? Is er een perfecte balans te vinden tussen vrijheid en controle?

Freedom and Control - Balance

2013

Tijdelijke korting van 33%. Nu 3666 euro in plaats van 5500 euro. Dit schilderij is het derde schilderij in de serie "Freedom and Control". Het gaat over een zoektocht naar vrijheid en controle. Kunnen we vrijheid controleren? Is er vrijheid onder controle? Bestaat de perfecte balans tussen vrijheid en controle?   Wanneer wij onze omgeving en ons bestaan proberen waar te nemen zien we dat de basis van ons menselijk bestaan is gefundeerd op vaste structuren, ritme's en patronen; het universum, de jaargetijden, seizoenen, dag en nacht, ons menselijk lichaam, het kloppen van ons hart. Allemaal elementen die haast onbewust structuur geven aan ons leven dat soms zo chaotisch lijkt en kan zijn. Het is dus niet chaos maar structuur dat overheerst.   Op zoek nu naar de juiste balans laat dit schilderij zien dat het mogelijk is een balans te creëren in de choas van ons leven wanneer wij daarvoor de juiste elementen of structuren weten te vinden.

Freedom and Control - Design Art

2013

Dit schilderij is het tweede schilderij in de serie "Freedom and Control". Het gaat over een zoektocht naar vrijheid en controle. Kunnen we vrijheid controleren? Is er vrijheid onder controle? Is er een perfecte balans te vinden tussen vrijheid en controle? Het schilderij is evenals het eerste doek opgebouwd uit drie lagen die deze zoektocht uitbeelden. Een zwart voornamelijke rechthoekig lijnenpatroon, hier en daar voorzien van een raster is de eerste laag. Deze laag symboliseert het zogenaamde "thinking in the box". De tweede laag is een kleurrijke vrije laag van expressie en explosies. Het symboliseert een ultieme vrije en natuurlijke vorm van expressie in vorm en kleur en verplettert elke "box-thinking". De derde laag bestaat uit rechthoekige, transparante en dichte vlakken en witte lijnen, Deze zijn een weerspiegeling van wat wij allemaal doen en om ons heen zien in onze gebouwde omgeving. Een gebouwde omgeving dat voornamelijk strak, geometrish en rechthoekig is in tegenstelling tot de organische en vrije vormen in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan die moderne strakke huizen in die prachtige, natuurlijke landschappen. Beide trekken ons aandacht en versterken elkaar in hun eigen schoonheid. Zo kan ook een eenvoudige rechte, witte lijn onze aandacht trekken in een toevallige, kleurrijke, abstracte omgeving.

Freedom and Control

2013

Dit schilderij gaat over een zoektocht naar vrijheid en controle. Kunnen we vrijheid controleren? Is er vrijheid onder controle? Is er een perfecte balans te vinden tussen vrijheid en controle? Het schilderij is feitelijk opgebouwd uit drie lagen die deze zoektocht uitbeelden. Een zwart voornamelijke rechthoekig lijnenpatroon, hier en daar voorzien van een raster is de eerste laag. Deze laag symboliseert het zogenaamde "thinking in the box". De tweede laag is een kleurrijke vrije laag van expressie en explosies. Het symboliseert een ultieme vrije vorm van expressie in vorm en kleur en verplettert elke "box-thinking". De derde laag bestaat uit rechthoekige vlakken en een groot dicht geel vlak. Deze symboliseren een gecontroleerde zoektocht naar de perfecte balans tussen vrijheid en controle.