Eric Cornelis Bos (1970, Noordoostpolder, Nederland) is professioneel kunstenaar, architect en designer met een focus en geweldige passie voor perfectie en excellence. Er bruist een enorm verlangen in hem om de wereld te enthousiasmeren met schone, inspirerende en conceptuele kunst, architectuur en design. Bos is enorm leergierig en wil graag vooruit kijken, continu zoekend naar perfectie en vernieuwing.

 

Bos heeft een enorme passie voor vele vormen en stijlen van kunst, design en architectuur. Om zelf te gaan schilderen is voor hem altijd een diep verlangen geweest. In 2008 is hij dan ook met veel enthousiasme begonnen en heeft hij besloten zijn hart te volgen in de kunst. Een bijzondere weg van zelfontwikkeling

 

“Ik kan enorm genieten van verschillende vormen en uitingen van kunst. Het inspireert mij enorm. Tegelijkertijd vormt ieder kunstwerk als eindresultaat per definitie een grens waar ik overheen wil gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden en inzichten. Aan het begin van ieder nieuw kunstwerk zijn er nieuwe kansen en mogelijkheden die grenzeloos zijn. Dat besef maakt de ontwikkeling van een nieuw doek zo verschrikkelijk mooi en uitdagend."

 

Bos heeft zijn jeugdjaren in Canada doorgebracht waar hij meerdere onderscheidingen ontving op het gebied van kunst en wiskunde. Terug in Nederland besloot hij de studie architectuur te doen aan de Universiteit te Eindhoven waar hij zijn Masters of Science titel behaalde in 1999.

 

Met de combinatie van het beoefenen van verschillende creatieve disciplines beoogt Bos een synergetische werking teweeg te brengen. Kennis, inzicht, kunde en vaardigheden die elkaar versterken op weg naar perfectie.

 

“Mijn passie voor de verschillende artistieke disciplines is zo groot dat ik niets anders kan doen dan mezelf in alles gewoon te laten gaan. De positieve energie die dit oplevert leidt tot nieuwe impulsen en energie voor iedere vervolgstap.”